тел. 067-361-0374

Утилізація органічних відходів

organicУтилізація органічних відходів останнім часом стала мати велике значення для великих і малих підприємств сільськогосподарського бізнесу. Птахофабрики, ферми, теплиці, переробні харчові заводи, зобов'язані користуватися послугою «утилізація органічних відходів», щоб запобігти попаданню токсичних речовин в грунт, поверхневі та підземні води, атмосферу. Ми надаємо послуги з утилізації:
- - відходів від великих і малих ферм із вирощування великої рогатої худоби, свиней і птахів;
- відходів, утворюваних в результаті діяльності консервних комбінатів із переробки риби, овочів та іншої харчової продукції;
- відходів від олійноекстракційних заводів
- органічних відходів міських комунальних підприємств: опалого листя та інше;
- мулу від очисних споруд;
- відходів від маслоуловлювачів;
- відходів рослинних жирів.

Способи переробки органічних відходів
Органічні відходи також називають біологічними. Це означає, що ці відходи мають природне походження, органічний склад. Найпоширеніший вид таких відходів - жири (тваринні та рослинні), які виникають в результаті роботи закладів харчування, ресторанів, їдалень, виробництв харчових продуктів та фармацевтики. Різний масштаб роботи об'єктів, які стикаються з накопиченням жирів, може продукувати в добу від кількох кілограмів до кількох тонн.
Відходи жирів відносять до IV класу небезпеки, тобто до малонебезпечних відходів, але в промислових масштабах вони становлять велику проблему - як утилізувати жири, харчові відходи?
Для уловлювання жирів ресторани і промислові об'єкти зобов'язують встановлювати жироуловлювачі, однак жир здатний накопичуватися також у трубах, погіршуючи їх прохідність.
Утилізація різних органічних відходів відбувається наступним чином:
- Біологічні - жир фактично з'їдається бактеріями, що харчуються маслами;
- Хімічні - жири нейтралізують кальцинованою або каустичною содою;
- Очищення жирів і застосування їх в якості біопалива;
- Термофільна біологічна переробка органічних відходів (харчових, садових, тваринних, міських) в автоклаві з застосуванням ферментів із метою створення корисного добрива без довгих місяців гниття і без розповсюдження хвороботворних бактерій, запаху та газу.


© 2020 Вінеко. All Rights Reserved. Designed by Diatekc Media